U pešačku zonu u narednih nekoliko dana više neće moći divlje da ulaze vozila iz pravce Dunavske ulice, jer je inspekcija posle pisanja 021.rs naložila da se poprave uništeni stubići, koji onemogućavaju prolazak vozila.

Naime, proteklih nedelja je uništeno desetak stubića koji su sprečavali da vozila iz Dunavske ulice kod spomenika Jaši Tomiću bez dozvole neograničeno ulaze u pešaku zonu.

– Inspektori za puteve su konstatovali nedostatak postavljenih stubića i obavestili Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije, koja će ih u najkraćem mogućem roku postaviti. Nedozvoljen ulazak vozila u pešačku zonu kontroliše saobraćajna policija, što je već u više navrata radila i prekršajno kažnjavala, a nastaviće i u narednom periodu. Kontrolu da li vozači postupaju u skladu sa uslovima navedenim u izdatim odobrenjima za ulazak u pešačku zonu, vrše inspektori drumskog saobraćaja, što je gotovo svakodnevna praksa – navode u dopisu inspekcije za 021.rs.

Podsetimo da ovo nije prvi put da se uništavaju stubići koji sprečavaju vozila da uđu u pešačku zonu u centru. Samo u poslednje dve, tri godine, više takvih slučajeva uništavanja je zabeleženo u Miletićevoj, Pašićevoj i Njegoševoj ulici. Gradske službe stalno stavljaju nove prepreke, kako bi neogovorne građane sprečili da se voze pešačkom zonom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde