Zašto treba posetiti Jahorinu ove zime?

Jahorina je smeštena u srcu Balkana, na spoju hladne kontinentalne i tople mediteranske klime, sa najvišim vrhom Ogorjelica na 1916m nadmorske visine. Upravo tu, na samom vrhu planine, od skoro je smešteno prelepo jezero i novi ugostiteljski objekat koji nosi naziv Olimpijski bar. Upravo zbog tih novina, sam vrh planine od ove sezone postao je mesto susreta skijaša i ljubitelja čistog vazduha i prirode. Ogorjelica će biti centar zbivanja i tokom predstojeće letnje sezone, s obzirom na velike planove koji će obradovati najviše ljubitelje adrenalina.

Jahorina se može pohvaliti najsavremenijim sistemom za osnežavanje kojim je povezano celo skijalište, odnosno 45km alpskih i 10km nordijskih staza. U svakom trenutku, perfektno uređene staze su povezane najmodernijim žičarama za prevoz skijaša i bordera, koje su ukupnog kapaciteta oko 17 000 skijaša na sat. Skijaši na Jahorini mogu izabrati skijanje na lakim stazama, stazama srednje težine kao i na teškim stazama koje su prilagođene iskusnijim I spretnijim skijašima. 45 km staza pokriveno je sa jednom kabinskom gondolom, tri šestosedne žičare, jednom dvosednom i sa tri ski lifta.

Najmlađim skijašima na ovoj planini je posvećeno najviše pažnje, za njih su pripremljena dva ski vrtića sa pokretnom trakom, tjubing stazom i mnogobrojnim zabavnim sadržajima. Ski vrtići su najadekvatniji za mališane i početnike jer tu mogu napraviti svoje prve skijaške korake i beskrajno se zabaviti na snegu.

Za avanturiste i ljubitelje adrenalina dostupna je i staza za noćno skijanje na kojoj je izgrađeno novo osvetljenje koje omogućava uživanje na skijama i nakon zalaska sunca. Noćno skijanje je najbolji način da se završi dan na planini. Jahorinski skijaši i borderi imaju tu priliku da osete čari jahorine noću i doslovno provedu ceo dan na skijama. Tokom naše posete ovoj planini saznali smo da je noćno skijanje nešto u čemu posetioci beskrajno uživaju, s obzirom na broj skijaša koji smo zatekli na stazama u večernjim satima. U čemu je čar noćnog skijanja znaju samo oni koji oblače svoja skijaška odela kada sunce zađe, ali ono što je sigurno jeste to da je otvaranje i ove mogućnosti bio odličan korak.

Noćno skijanje nije jedina aktivnost koja ispunjava vreme gostiju u večernjim satima. Ovaj ski centar je poznat po dobroj zabavi, velikim koncertima najvećih muzičkih zvezda regiona, muzičkim festivalima i predstavama. Dobar provod i domaćinski pristup gostima, odlična gastro i wellness ponuda je karakteristična za Jahorinu, omogućava posetiocima da se sa planine vrate puni utisaka i gotovo uvek, očarani svim što Jahorina nudi.

Ukoliko ste u potrazi za oazom sreće, mira i ljubavi u toku leta možete uživati na olimpijskoj Jahorini. Na kraju zimske sezone kada se sneg topi i sa prvim danima proleća, priroda počinje da se budi, a planina postaje sve ugodnija za idealan letnji odmor.

Zbog svega ovoga Jahorina je planina koju naprosto morate voleti, to je planina za sve i planina koja pogađa svačiji ukus!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde