Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 500 ml toplog mleka
  • 150 grama rendanog polutvrdog sira
  • 50 grama rendanog tvrdog sira
  • 50 grama maslaca
  • 50 grama oštrog brašna
  • 3 kašike seckanih peršunovih listića
  • 1 kašičica senfa
  • mleveni muškatni oraščić
  • so
  • biber

Priprema:

  • Krompir očistite i naseckajte na tanke kriške.
  • Stavitite ga u lonac s hladnom vodom, posolite i zagrejte na jačoj vatri.
  • Kada voda provri, kuvajte 10 minuta.
  • Procedite krompir i stavite ga u namašćenu posudu za pečenje.
  • Pripremite bešamel sos tako što ćete prvo na zagrejanom maslacu kratko prepržiti brašno, a zatim postupno dodavati mleko neprestano mešajući  kako se ne bi stvorile gruvdice brašna.
  • Sos kuvajte oko 4 minuta, a potom ga sklonit s vatre i dodajte muškatni oraščić, biber, peršun, senf i rendani polutvrdi i tvrdi sir.
  • Pripremljeni sos sa sirom prelite preko krompira, malo promešajte i pecite na 180 Celzijusa oko 45 minuta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde