Vučić: Danas najteži dan, očekujemo 1.200 novih zaraženih, u Beogradu polovina

Danas je svakako najteži dan za Srbiju po broju novozaraženih, kojih će, bez sumnje, biti preko 1.200, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da nove mere zaštite nisu bile tema, ali je najavio najpštrije sankcije za one koji ne poštuju već donesene mere.

Najavio je jednokratnu pomoć za 120.000 zdravstvenih radnika od po 10.000 dinara, kao i značajnije povećanje plata u odnosu na druge kategorije u javnom sektoru.

Vučić: Moramo da obezbedimo funkcionisanje zdrav. sistema

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da je situacija zabrinjavajuća, ali da je pod kontrolom.

On je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji, istakao da je važno da se svi zajedno suprotstavimo zabrinjavajućim brojkama i narastućoj zarazi i da se obezbedi funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Nismo govorili o novim merama,oštre sankcije za nepoštovanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nove mere za sprečavanje širenja korona virusa nisu bile tema na sastanku sa direktorima covid bolnica, jer je to u nadležnosti Kriznog štaba, ali je najavio da će se oštro sankcionisati kršenje do sada uvedenih mera.

“Oštro ćemo sankcionisati one koji ne pošstuju uvedene mere i to ćete već u danima koji su pred nama moći da vidite. Drugi izbor nemamo, ne možemo da zatvorimo našu ekonomiju”, rekao je Vucicć.

Svim zdravstvenim radnicima jednokratno po 10.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svih 120.000 zdravstvenih radnika dobiti jednokratnu pomoć u visini od 10. 000 dinara, kao i da će od 1. januara imati najveće pocvećanje plata u odnosu na druge kategorije zaposlenih u javnom sektoru.

Vučić je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da brojke svakako brinu, iako je situacija značajno bolja u Srbiji nego u svim drugim delovima Evrope.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde