Više od 70 uhapšenih tokom sinoćnih nereda u Beogradu, u Novom Sadu sprečena blokada autoputa

Ekipe Hitne pomoći zbrinule su najmanje 19 osoba nakon sinoćnjih nereda u Beogradu. Uhapšeno je više 70 demonstranata. Na meti napada tokom protesta ispred Skupštine bile su i brojne novinarske ekipe.

Jedanaest povređenih tokom nereda ispred Skupštine u Beogradu prevezeno je u Urgentni centar, a osam na Vojnomedicinsku akademiju.

Oko ponoći, Žandarmerija je krenula u akciju protiv preostalih demonstranata u Bulevaru kralja Aleksandra. Krenuli su trčećim korakom ka demonstrantima, potiskujući ih dublje u Bulevar, ka Tašmajdanskom parku, i dalje, pa ih je potisnula do kraja Tašmajdanskog parka.

Novi Sad: Sprečena blokada auto-puta, bez incidenata

Sinoćnjo okupljanje demonstranata u Novom Sadu počelo je oko 18 časova na Trgu slobode, odakle su, nakon govora, uz skandiranja protiv vlasti i policije, krenuli ka uglu Temerinske i Partizanske.

Odatle su krenuli ka auto-putu, sa idejom da ga blokiraju, ali ih je policija i žandarmerija zaustavila. Put za Zrenjanin bio je blokiran oko dva sata, demonstranti su skandirali ispred kordona policije, ali je sve proteklo bez incidenata.

Demonstranti su se vratili na Trg slobode, a jedna grupa se oko 22.30 časova uputila ka Skupštini i nije bilo incidenata, a policija je pratila učesnike protesta. Most slobode bio je na kratko blokiran, ali su demonstranti ustali i povukli se.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde