Više od 50 napuštenih automobila uklonjeno sa novosadskih parkinga

Pauk služba Parking servisa u poslednjih pola godine uklonila je 51 napušteno vozilo sa novosadskih parkinga.

Svi napušteni automobili uklanjaju se po nalogu saobraćajne inspekcije, a u skladu sa upravnim postupkom koji mora da se vodi kako bi se, pre svega, ustanovilo čije je napušteno vozilo.
Inspekcija prvo pokušava da pronađe vlasnika, koji ima rok da sam ukloni svoj automobil ukoliko se on ne koristi ili se smatra havarisanim vozilom. Ukoliko vlasnik ne ukloni automobil, to se učini prinudnim putem, a troškove uklanjanja snosi vlasnik. Takvih, prinudnih uklanjanja vozila za šest meseci bilo je pet, dok je „u mirnoj fazi“ postupka uklonjeno 46 automobila sa novosadskih parkinga.
Saobraćajna inspekcija trenutno radi na uklanjanju devet napuštenih vozila u gradu. Inače, ukoliko se vlasnik ne javi ni nakon odnošenja, automobil se prodaje na licitaciji, a novac uplaćuje u budžet grada.
Kazna za nemarno ostavljanje havarisanih vozila na parking mestima za fizička lica iznosi 8.000 dinara, dok se za pravna lica kreće od 100.000 do čak milion dinara. Građani koji primete ostavljene automobile iste mogu da prijave Gradskoj inspekciji na 4872-402 ili 4872-403.
Izvor: 021

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde