Više od 100 povređenih u Skoplju, građani u šatorima ispred Sobranja (VIDEO)

Situacija u centru Skoplja je normalizovana, saopštio je jutros makedonski MUP, nakon što je sinoć u centru makedonske prestonice u protestima povređeno više od 100 ljudi.

Među povređenima je lider SDSM-a Zoran Zaev. Teške povrede zadobio je albanski poslanik Zijadin Sela. Policija je evakuisala sve poslanike, a zatim se sukobila sa demonstrantima, koji su postavili šatore ispred Sobranja i tu dočekali jutro.

Prema procenama skopskih medija, ispred Sobranja se noćas nalazilo više od 50.000 ljudi, a njima se pridružuju građani iz više makedonskih gradova. Oni se protive izboru Talata Džeferija iz albanske partije DUI za predsednika parlamenta i smatraju da je to učinjeno protivno Ustavu i zakonu.
Do nereda je došlo nakon što je parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsedavajućeg parlamenta. Demonstranti su upali u zgradu i napali lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsednika te stranke Damjana Mančevskog i raskrvarili im glave, a teže je povređen poslanik Alijanse za Albance Zijadin Sela. Zaev je lakše povređen u pesničenju.
Izvor: Tanjug/021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde