Više novca za zdravstvo u Vojvodini

Klinički centar Vojvodine će naredne godine dobiti 250 novih parking mesta u krugu ustanove, Dečija bolnica dobija dugoočekivani magnet sa pratećom opremom, dok će na Institut za onkologiju Vojvodine stići dva savremena aparata za zračenje – čime se ukidaju liste čekanja, najavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je naveo da je ove godine u sekundarni i tercijarni nivo zdravstvene zaštite – ukupno 35 ustanova u Vojvodini, izdvojeno 713 miliona dinara za nabavku opreme, te 803 miliona dinara za infrastrukturna ulaganja. U domove zdravlja u Vojvodini, njih 44, uloženo je 338 miliona dinara. Ukupno, milijardu i 854 miliona dinara potrošeno je na zdravstvo u Vojvodini ove godine.
Trenutno se okončavaju radovi na izgradnji evakuacionih rampi i protivpožarnoj zaštiti, zajedno sa obnavljanjem dva bunkera na Institutu za onkologiju Vojvodine, a završena je i prva faza rekonstrukcije Klinike za neurologiju i psihijatriju. Do kraja godine biće gotova i poslednja faza rekonstrukcije Zavoda za perinatologiju u Betaniji, a Gojković u toku sutrašnjeg dana očekuje tender za kompletnu rekonstrukciju Klinike za ortopediju.
Veliki problem u Vojvodini je nedostatak vozila hitne pomoći u manjim mestima. Zato će Pokrajina u narednoj godini izdvojiti 100 miliona dinara za nabavku dvadesetak takvih vozila. 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde