Studijski program biće realizovan u okviru Centra za strategijske i napredne studije Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa Tehnološkim i Poljoprivrednim fakultetom.

Studijski program traje tri semestra. Pored teorijskih, studenti će tokom studija imati priliku da steknu praktična znanja i iskustva. Nastava će se odvijati u savremeno opremljenim multimedijalnim učionicama u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, dok će se vežbe i praktična nastava izvoditi u labaratorijama Tehnološkog i Poljoprivrednog fakulteta, kao i na Oglednom dobru za vinogradarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Sremskim Karlovcima.

U nastavu će biti uključeni i profesori sa više vodećih stranih univerziteta u toj oblasti.

Kako navode na UNS – u, svrha studijskog programa je obrazovanje studenata za profesiju master vinogradarstva i vinarstva u skladu sa potrebama i razvojem društva i savremenih tendencija nauke. Cilj je obrazovanje kadrova koji će samostalno, ili u timu voditi i kontrolisati proizvodnju grožđa i vina i doprinositi razvoju nauke, rešavanju teorijskih i praktičnih probleme u oblasti vinogradarstva i vinarstva.

Studijski program master akademskih studija stavlja akcenat na produbljivanju znanja, sposobnosti i veština stečenih na osnovnim akademskim studijama. Ovaj studijski program uključuje nadogradnju, produbljivanje i primenu znanja osnovnih i inženjerskih disciplina.

Stečeno znanje studentu master akademskih studija obezbeđuje stručnost za rad u naučnoistraživačkim centrima, institutima i fakultetima, srednjim školama, odgovarajućim državnim institucijama kao što su ministarstvo, inspekcije, u oblasti vinogradarstva i vinarstva.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde