Uspešna saradnja Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu sa Sveučilištem iz Osijeka

Saradnja između Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Prehrambeno –tehnološkog fakulteta  Univerziteta Josip Jurja Strossmayera iz Osijeka ima tradiciju dugu 15 godina. Tokom godina, saradnja se širila i učvršćivala, a benefiti od ovakvog vida razmene iskustava i znanja vidljivi su na sve više nivoa. Od razmene studenata, profesora, preko razmene iskustava, pa sve do realizacije zajedničkih projekata.

Ova saradnja funkcioniše po principu nadopunjavanja, pa su tako studentima i profesorima i jednog i drugog fakulteta na raspolaganju resursi obe ustanove. Zbog vrlo otvorene i bogate saradnje rezultati nikada ne izostaju, već se ogledaju u različitim sferama. Saradnja je donela širok spektar mogućnosti koje se pružaju i profesorima i studentima, veliki broj publikovanih naučnih radova u časopisima koji se visoko rangiraju, jednu izdatu knjigu… Takođe, od ove saradnje imaće koristi i industrija u kojoj su primenljiva mnoga naučna dostignuća do kojih su ova dva fakulteta zajednički došla.

Planovi za dalju saradnju su mnogobrojni, pa se tako očekuje zajednička prijava na neke veće evropske projekte, mnogo zajedničkih radova i uključivanje što većeg broja mladih istraživača u projekte razmene.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde