Uskoro zabrana saobraćaja kod Petrovaradinske tvrđave, Gradić postaje pešačka zona

Gradska vlast planira da se potpuno obustavi saobraćaj u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da će tokom leta krenuti probna zabrana saobraćaja svakog vikenda, kako bi se videlo kako Novosađani reaguju na ovu novinu, ali i kako će se odvijati saobraćaj. Prema njegovim rečima, ideja je da se sa ovim projektom počne nakon što preko novog drumsko-železničkog mosta počnu da prelaze vozila, što bi trebalo da se dogodi tokom juna ili jula.

Gradonačelnik kaže i da je zabrana saobraćaja u Gradiću deo šire obnove ovog kulturno-istorijskog dela grada koja je u toku, a koja podrazumeva popravke fasada i parterno uređenje Ulice Prote Mihaldžića i nekoliko okolnih ulica.

Videćemo da li će ove vikend probe dati dobre rezultate. Na osnovu njih se pripremamo da izmestimo sav, ili najveći deo saobraćaja iz podgrađa. Naravno, ne pričamo gluposti kao neki naši prethodnici koji su najavljivali da će saobraćaj ići kroz tunel ispod Petrovaradinske tvrđave. Toga neće biti. Želimo da vidimo da li možemo da napravimo disperziju tako da saobraćaj ide ka novom železničkom mostu, ka Tranadžamentu i Mostu slobode„, naveo je gradonačelnik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde