Uručeno dvadesetdrugo pomagalo

Humanitarno ekološka organizacija „Čepom do osmeha“ pomaže deci sa smetnjama u razvoju sakupljajući plastične čepove, čime ujedno i štite životnu sredinu.

Dana 21.2.2018. su pomogli dvadesetdrugom detetu, Stefanu Radovanoviću iz Smederevske Palanke, uručivši mu elektromotorna kolica u prostorijama OŠ „Heroj Ivan Muker“.

Stefan je divno dete, koje boluje od mišićne distrofije, što ga ne sprečava da bude veseo i druželjubiv dečak, koji se najrađe druži sa drugarima Urošem i Aleksom. Pored ljudi voli i životinje, posebno svog kućnog ljubimca, od koga se ne odvaja. Vredan je učenik, a sa školskim obavezama mu pomažu brat Sloba i sestra Tea. Njegovi snovi su raznoliki i on od njih ne odustaje, a sanja da prohoda, otvori automehaničarsku radnju, upozna Novaka Đokovića i odigra sa njim teniski meč.

Na Uručenju pomagala se prisutnima prvo obratila predsednica udruženja “Čepom do osmeha”  Vanja Petković:

“Želela bih ovom prilikom da se zahvalim svim prisutnima, svim našim prijateljima koji nam godinama pružaju podršku, poput dm drogerie markt-a koji su i danas obezbedili paket za Stefana i ulepšali Uručenje, svima koji sakupljaju plastične čepove, kao i BeX kurirskoj službi koja ih prenosi iz svih delova Srbije bez novčane nadohnade,  što nam pomaže da se izborimo za čistiju životnu sredinu i bolji status dece sa smetnjama u razvoju u društvu. Drago mi je da je putem naše akcije olakšana svakodnevnica još jednom detetu, jer ne postoji ništa bitnije od života tih malih ljudi, kao što je i Stefan Radovanović.“

Prisutnima se obratila i majka deteta, Renata Radovanović:

„Hvala svima koji su pomogli da se moj Stefan lakše kreće. Mi našu borbu nastavljamo i nadamo se danu kada će moći da hoda.“

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde