U najužem izboru 5 romana za NIN-ovu nagradu

Ostalo je pet romana u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, saopštili su iz redakcije ovog nedeljnika.

Među finalistima su se našli romani „Mulat albino komarac“ Steva Grabovca u izdanju Imprimatura, „Grozota ili…“ Slobodana Tišme u izdanju Čarobne knjige, „Yugoslav“ Ane Vučković u izdanju Partizanske knjige, „Po šumama i gorama“ Milenka Bodirogića u izdanju Orfelina i „Pas i kontrabas“ Saše Ilića u izdanju Orfelina.

U ponedeljak, 20. januara oko podneva, saznaćemo ime šezdeset šestog dobitnika NIN-ove nagrade.

Žiri će, po ustaljenoj praksi, odluku saopštiti oko podneva.

Konferencija za medije biće u hotelu Moskva, sala Balkanska na 1.spratu.

Aktuelni saziv žirija, koji radi u sastavu Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Teofil Pančić.

Sponzori NIN-ove nagrade su Sberbank, hotel Moskva, kao i jedna domaća i jedna strana kompanija koje su želele da ostanu anonimne kako bi u prvom planu ostali isključivo laureat i ugledno priznanje.

IZVORTanjug/RTV
PODELI
Prethodni članakNajjednostavniji i najpravilniji način za pripremu slavskog kolača
Sledeći članakBez vode sutra 16.01. deo Starog grada
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde