U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine 15. juna u 20 časova otvaranje izložbe (PRE)CRTANO

Izložba (PRE)CRTANO koja je realizovana u saradnji centra za grafiku pri Kolumbija univerzitetu u Njujorku i  Muzeja savremene umetnosti Vojvodine biće otvorena 15. juna u 20 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvovdine. Izložba (PRE)CRTANO pruža nesvakidašnji uvid u proces crtanja, kao i u najskrovitije misli umetnika. Izložba teži da otkrije sirovu formu kreativne energije koja kanališe suštinsku ideju umetnika ili umetnice.

Za razliku od umetničih dela koja su stvorena za javnu ili komercijalnu upotrebu, ovaj raznoliki niz dela uključen u izložbu (PRE)CRTANO, otkriva autentičnost koja postoji u ličnim prostorima i koja je sakrivena od oka javnosti, kao što su skice blokovi i ateljei umetnika.

Autor izložbe Tomas Vu okupio je  60 umetnika koji su bili spremni da prikažu nezavršene, autentične, nefiltrirane početke onoga što su kroz crtež beležili. Izložba je deo međunarodnog projekta Drow, a autor izložbe koji dolazi iz Njujorka je zaslužan za to što je projekat Drow prisutan i u Novom Sadu.

Izložbe u okviru projekta Drow realizovane su u mnogima državama. Izložba (PRE)CRTANO je sedma po redu izložba u okviru ovog projekta, a naziv izložbe nije slučajan.

Osim dela koja će pokrivati zidove, ova izložba uključuje interaktivan, live-action mural pod nazivom Demonstracijski crteži Rirkrita Tiravanije koji prikazuje neke od najvažnijih političkih tema našeg doba.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde