Tribina o vršnjačkom nasilju održana u Business and IT srednjoj školi

U Business and IT srednjoj školi u Novom Sadu održana je tribina o vršnjačkom nasilju “Naučimo decu da poštuju druga”, koju je organizovalo udruženje građana Centar za informisanje “Šta žene žele”, s ciljem da doprinese prevenciji vršnjačkog nasilja I informisanju o modelima suzbijanja ovog velikog društvenog problema.

Ova srednja škola  svake godine organizuje ovakve vrste tribina, sa ciljem da prevencijom  I dodatnom edukacijom utiču na svoje učenike ali I nastavno osoblje.

Anita Rakita, psihološkinja Business and IT srednje  škole, istakla je da je škola najvažnija karika u procesu prevencije vršnjačkog nasilja I uputila na načine reagovanja u slučaju prepoznavanja nasilja među učenicima u svom  okruženju.

Na veoma posećenoj tribini sagovornici su se složili da  je problem vršnjačkog nasilja ozbiljan socijalni problem i osetljiva tema, imajući u vidu da su u pitanjudeca,ali i da je neophodno uključiti škole, nastavno osoblje pa i same učenike u edukaciju o ovom problemu.

PODELI
Prethodni članakNovi Sad zabeležio porast broja turista u zimskom periodu
Sledeći članakDeo Čeneja sutra 06.03 bez struje
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde