Svečana dodela sertifikata u okviru Žan Mone modula „Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji“ na FIMEK-u

Svečana dodela sertifikata u okviru Žan Mone modula „Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji“, održana je danas na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta privredna akademija u Novom Sadu.

Jean Monnet modul je kratak nastavni program  u oblasti studija Evropske unije na visokoškolskoj ustanovi u trajanju od tri godine. Moduli mogu biti koncentrisani na jednu specifičnu disciplinu u Evropskim studijama ili mogu imati multidsciplinarni pristup.

Cilj ovog projekta kao i samih predavanja na kursu bio je bolje razumevanje procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji i uticaj tog procesa na različite oblasti društvenog, ekonomskog i političkog života. Ova akcijatakođe podstiče dijalog između studenata i sveta politike Evropske što je od neprocenjivog značaja kako za Evropsku uniju, tako i za njene države članice i buduće članice.

Kao rezultat ovog kursa polaznici su osposobljeni da raspravljaju o procesima pristupanja Srbije Evropskoj uniji, a mnogi od njih su nakon ovih predavanja promenili svoj stav vezan za ulazak Srbije u EU.

Ovaj kurs odobren je za finansiranje od strane Evropske komisije, izvršne agencije za programe u oblasti obrazovanja, medija i kulture Univerzitetu privredna akademija, i to je jedini univerzitet u Novom Sadu koji trentno obučava studente po Žan Mone modulu.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde