Studenti Ciriškog Univerziteta u poseti Novom Sadu

Studenti,  učesnici projekta “Studijski boravak studenta u Srbiji i Crnoj Gori” Pedagoške akademije Ciriškog Univerziteta, kao i njihovi profesori danas su posetili Gradsku kuću. Osnovni cilj tog projekta je da se studenti upoznaju sa kulturom, običajima i obrazovnim sistemom u ovom delu Evrope. Studente je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Miloš Vučević,  a kako je OŠ „Petefi Šandor“ jedan od partnera u ovom projektu, prijemu je prisustvovao i direktor škole Zoltan Arđelan.

Gradonačelnik je izjavio da studenti iz Ciriha, boraveći u porodicama novosadskih đaka mogu da dobiju kompletnu sociološku sliku našeg društva.

Direktor OŠ „Petefi Šandor“ Zoltan Arđelan rekao je da je Projekat značajan i za školu, i za grad, ali i za našu državu.

Profesorka Pedagoške akademije Ciriškog Univerziteta Radmila Milović-Blikenstorfer kaže da su se odlučili za Novi Sad zbog zajedničke karakteristike koju imaju Vojvodina i Švajcarska, a to je multikulturalnost.

Jedna od studentkinja iz Ciriha poreklom je iz Srbije i prema njenim rečima veoma joj je drago što je dobila šansu da bude deo ovog projekta.

Pored posete Gradskoj kući, student su tokom boravka u Novom Sadu posetili gimnaziju J. J. Zmaj, Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i mnoge druge institucije i znamenitosti u Novom Sadu i okolini.

 

PODELI
Prethodni članakSPENS i svi objekti na platou ispred SPENS-a sutra bez vode
Sledeći članakSutra deo grada bez tople vode
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde