Stanovnici pet naselja dobijaju kanalizaciju

Izgradnja kanalizacionih priključaka u delovima Adica, Veternika, Budisave, Kaća i Rumenke odvijaće se tokom 2018. godine.

JKP “Vodovod i kanalizacija” raspisao je javnu nabavku za izgradnju kućnih kanalizacionih priključaka.

“Budući da su u pitanju velika naselja, nije moguće precizirati tačan broj priključaka, ali se procenjuje da je taj broj između 2.500 i 3.000. Nakon izgradnje kućnih kanalizacionih priključaka, sva domaćinstva će se priključiti na izgrađenu kanalizacionu mrežu i samim tim će se ugasiti sve septičke jame”, kažu  u “Vodovodu”.
Kako se može videti u konkursnoj dokumentaciji, rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana, a maksimalno prihvatljiv rok je 365 kalendarskih dana. Međutim, radovi neće početi pre 2018. godine.
Naime, rok za podnošenje ponuda je 13. novembar, dok odluka o dodeli ugovora mora da bude donesena u narednih 25 dana. Nakon toga sledi zaključenje ugovora, a rok za uvođenje ponuđača u posao je 30 dana od dana zaključenja. Ukoliko sve bude u redu, radovi bi mogli da startuju u januaru.
Pretpostavlja se da će tokom radova za saobraćaj biti zatvorene određene ulice. Takođe, u dokumentaciji se previđa i raskopavanje kolovozne konstrukcije, zemljani, betonski, tesarski radovi.
Izvor: 021
Autor: Zoran Strika

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde