Srpsko narodno pozorište posetila delegacija pokrajine Donja Austrija

Srpsko narodno pozorište danas je posetila  delegacija austrijske pokrajine Donja Austrija. Nakon prošlonedeljne posete delegacije SNP-a ovoj austrijskoj pokrajini, usledila je uzvratna poseta u okviru koje se austrijska delegacija upoznala sa bogatom istorijom, ali i trenutnim projektima SNP-a.

Prema rečima Katke Krejcove ispred Odeljenja za umetnost i kulturu u Donjoj Austriji, ova poseta ostavila je veliki utisak na celu delegaciju. Ona je dodala da je institucionalna saradnja dve baletske kuće koje imaju dobru strukturu i snagu veoma važna, pa se zato raduje planiranoj saradnji između Evropa Baleta iz Sankt Peltena i Srpskog narodnog pozorišta.

 

U poseti je bio i šef Odeljenja za međunarodne i evropske poslove Simon Ortner koji je istakao značaj saradnje između dve pokrajine.


Projekt menadžerka Srspkog narodnog pozorišta Senka Petrović, prilikom obilaska pozorišta, najavila je veoma značajan projekat koji će realizovati Evropa Balet i Srpsko narodno pozorište. U pitanju je svetska praizvedba baleta Madam Baterflaj.

Pored saradnje sa značajnom baletskom kućom kao što je Evropa Balet, u planu su još mnogi vidovi saradnje u domenu kulture, ali i u drugim segmentima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde