Šri Lanka: Broj žrtava se popeo na 290, povređeno 500

A Sri Lankan couple, whose family member was killed in a yesterday blast, leaves from a mortuary after identifying the body, in Colombo, Sri Lanka, Monday, April 22, 2019. Easter Sunday bombings of churches, luxury hotels and other sites that killed hundreds of people was Sri Lanka's deadliest violence since a devastating civil war in the South Asian island nation ended a decade ago. (AP Photo/Eranga Jayawardena)

Broj žrtava se posle serije eksplozija u Šri Lanki popeo na 290, a oko 500 ljudi je povređeno, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Kako navodi Rojters, još niko nije preuzeo odgovornost za niz jučerašnjih napada na tri crkve i tri hotela u prestonici Šri Lanke Kolombu, kao i u crkvi u gradu Negombo.

Policija je juče uhapsila 13 osumnjičenih za napade koje je ministar odbrane Ruvan Vijevardena opisao kao terorističke.

On je rekao da je većina napada na crkve i hotele, u kojima je poginulo više od 200 ljudi, a stotine ranjeno, bila samoubilačke prirode.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremešinge izjavio je da postoji mogućnost da napadi izazovu nestabilnost u zemlji, i poručio da će vlada iskoristiti sva moguća ovlašćena da deluje protiv odgovornih za napade.

U Šri Lanki je uveden policijski čas u trajanju od 18 do 6 časova.

Portparol policije rekao je da je pronađeno skrovište i kombi koji su napadači koristili.

AP navodi da je ovo najgori napad u Šri Lanki još od 26-godišnjeg građanskog rata, tokom kojeg je pobunjenička grupa Tamilski tigrovi sprovodila brojne bombaške napade u borbi za nezavisnu tamilsku državu na severu zemlje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde