Ugledni američki sajt „Trevel leming“ izabrao šest najboljih odredišta na šest kontinenata za prošlu godinu

Srbija je proglašena za najlepšu zemlju u Evropi! Poznati američki sajt „Trevel leming“, koji promoviše turistička odredišta, izabrao je našu zemlju za top destinaciju Starog kontinenta u 2019. godini.

Žiri ovog sajta odabrao je, najpre, 44 odredišta koja bi trebalo posetiti, da bi na kraju objavio šest najboljih, po jednu na svakom kontinentu osim Južnog pola

Potom je više od 8.000 čitalaca ovog portala, sa stručnom komisijom u kojoj su bili blogeri i uticajne ličnosti, glasalo za svoje favorite. Srbija je izglasana kao najbolja u Evropi, a iza sebe je ostavila Austriju, Hrvatsku, Sloveniju, Švajcarsku, Francusku…

Posle naše zemlje, na listi su Valjadolid (Meksiko – Srednja Amerika), Oranž (Australija), Malavi (Afrika), Lima (Južna Amerika) i Sri Lanka (Azija).

“Od srednjovekovnih gradova gde možete da proživite bogatu istoriju do modernih gradova u kojima uživate u poslednjoj modi i kulturi, Srbija je možda i najpotcenjenija destinacija na planeti. Iskusite impresivne tvrđave dok plovite Dunavom, istražite divne planine, poput Zlatibora, vidite uličnu umetnost Beograda ili se provedite u jednom od prestoničkih plovećih noćnih klubova. Dođite u Srbiju pre nego što se objavi vest o ovoj neverovatnoj skrivenoj destinaciji”, savetuju na sajtu „Trevel leming“, i preporučuju da je našu zemlju najbolje obilaziti od maja do septembra.

I jedan od najčitanijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svetu, „Loneli planet“, stavio je Srbiju među deset destinacija koje preporučuje za posetu u ovoj godini. Srbija se našla na šestom mestu, posle Indonezije, Mađarske, Indije, Bafala u SAD i Azerbejdžana.
“Srbija je autentična evropska država, koja zahteva da se polako istražuje. Glavni grad, Beograd, bio je vekovima jedno od najvažnijih raskršća na kontinentu”, opisali su na ovom portalu. “Kada završite obilazak Beograda, očekuju vas avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevni manastiri i spomenici iz doba Jugoslavije.”

Prema istraživanju „Si-tripa“, najveće onlajn turističke agencije u Kini i „Skajskenera“, internet-stranice i pretraživača za putovanja, Srbija je izbila na prvo mesto novih i specifičnih destinacija za kineske turiste. Sa rastom popularnosti od neverovatnih 67,7 odsto, za sobom je ostavila destinacije kao što su Turska, Portugalija…

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde