Srbija u kritičnoj situaciji, najteže u Beogradu – čekaju se nove odluke Kriznog štaba

Od početka epidemije koronavirus je u Srbiji potvrđen kod 104.097 osoba, a od posledica zaraze preminulo je 1.110 ljudi. Ukupno je testirano 1.573.980 uzoraka. Zbog sve teže epidemiološke situacije Krizni štab održaće sastanak na kojem će biti razmatrano donošenje strožih mera.

Prema poslednjim podacima, hospitalizovano je 5.589 ljudi, a na respiratorima je 186 pacijenata.

Srbija svakog dana beleži porast broja inficiranih. Prema poslednjem preseku, u Srbiji je preminulo još 29 pacijenata, a kod 6.109 ljudi potvrđen je koronavirus.

Zbog sve teže epidemiološke situacije Krizni štab održaće sastanak na kojem će biti razmatrano donošenje strožih mera.

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, upozorio je da je Srbija u kritičnoj situaciji, posebno u Beogradu gde se iz vanredne prešlo u katastrofalnu situaciju, jer nema prostora za pacijente, pa se oni prevoze u druga mesta. Ocenio je da još ima prostora do tzv. italijanskog scenarija.

Epidemiološka situacija u Srbiji je jako ozbiljna, rekao je direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša i dodao da Srbija po broju novoobolelih u poslednjih sedam dana spada u grupu 15 najpogođenijih država u Evropi.

Možemo očekivati da će Srbija postizati nove dnevne rekorde u broju obolelih, naveo je Ivanuša i dodao da se može očekivati i veliko pogoršanje što se tiče broja umrlih u narednih nekoliko nedelja.

Zbog sve većeg broja obolelih pojedine lokalne samouprave donose odluke o uvođenju vanredne situacije, a juče je to učinio Niš i opština Šid.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde