Split na nogama, čitav grad gasi požare

SPLIT –

U okolini Splita još nisu svi požari ugašeni – vatra i dalje gori u Kučinama i Mravincima, a ogromni stubovi dima uzdižu se prema nebu, prenosi Index.hr.

Kako se navodi, do sada je Hitna pomoć na terenu imala dodatnih sedam timova i, prema prvim informacijama, više od 70 intervencija – zbog saniranja opekotina, reaktivnog konjuktivitisa, trovanja dimom, iščašenja, a pomagali su i u evakuaciji stanovništva.

Split, 18. jula 2017.- Podstrana, Strozanac: veliki pozar zahvatio je kuce. Na podrucijima zahvacenim pozarima oko Splita trenutno se nalazi 384 vatrogasca sa 102 vatrogasna vozila iz 21 vatrogasne stanice, a do 7 sati poletela su tri kanadera, saopstio je Zupanijsko vatrogasno-operativni centar Split. Situacija sa pozarom u Splitu vise nije alarmantna, ali jos uvek gori u Srinjinama i Zrnovnici, a najgore je tokom noci bilo u Podstrani i Strozancu. FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC/ nr

Ranije danas, javljeno je da se na području Splita nalazi 384 vatrogasca sa 102 vatrogasna vozila iz 21 vatrogasne stanice, a do 7 sati poletela su tri kanadera, saopštio je Županijskи vatrogasno-operativni centar Split.

Pored brojnih vatrogasaca, sezonaca, vojnika i građana, požare u Splitu i okolini od sinoć gase i pripadnici navijačke grupe Torcida, kojima bi danas trebalo da se pridruže navijači iz Zagreba, Rijeke i Osijeka, prenosi Hina.

Ipak, vetar je prestao da duva, tako da bi u toku današnjeg dana požar mogao da bude stavljen pod kontrolu.

Kako se navodi, u požarima su izgorele brojne kuće, neke su nagorele, kao i privredni objekti i automobili, a deo stanovništva u toku noći dobrovoljno je napustio domove u ugroženim područjima

Vatrogasci su u toku noći u Strožancu i Podstrani odbijali vatru od kuća, ali zbog vetra požar je zahvatio sve što se našlo na putu.

Autoput Zagreb-Split-Ploče u potpunosti je otvoren za sva vozila, ali zbog požara je zatvorena brza cesta Solin-Klis u oba smera, županijska cesta Žrnovnica – Srinjine i županijska cesta Mravinci – Žrnovnica.

Prema gruboj proceni, u požarima od Omiša do Splita progutano je 4500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog raslinja i maslinika, a vatrogasci primili više od 5000 poziva uznemirenih građana.

Izvor: RTV

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde