SNP emituje predstavu “Večiti mladoženja”

Od danas u 14.00 časova Srpsko narodno pozorište emitovaće snimak predstave “Večiti mladoženja”, adaptacije poznatog romana Jakova Ignjatovića u režiji Darijana Mihajlovića i u dramatizaciji Petra Grujičića.

“Priča o ljudima koji su emigrirali sa ovog prostora, o generacijama gastarbajtera koji pate za dalekim domom, tragaju za sopstvenim identitetom u novom okruženju. To i jeste tema ove građanske tragedije.” (D.M.)

Zanimljivog je podnaslova The Legend of Bachelor Shamika Kiric. U osnovi, to je gastarbajterska poema o familiji Kirić koja živi u Teksasu osamdesetih godina – o prvoj generaciji koja je sticala, drugoj koja nasleđuje ali ne nastavlja istim putem i na isti način.

U ulogama se pojavljuju: Marko Savić kao Šamika Kirić, večiti mladoženja, Milovan Filipović kao Pera Kirić, Novak Bilbija kao Sofra Kirić, bogati trgovac, Gordana Đurđević Dimić kao Soka Kirić, Sofrina žena, Lena Bogdanović kao Katica Kirić, Dušan Jakišić kao Čamča, Miroslav Fabri kao Polaček, Jovana Stipić kao Lujza Polaček, Aleksandra Pleskonjić Ilić kao Misiz Polaček Krauz, Zoran Bogdanov kao Judžin Polaček, Lidija Stevanović kao Sokolovićka, Milica Grujičić kao Juca Sokolović, Tijana Maksimović kao Krečarka, Mia Simonović kao Anica, Krečarkina kćerka, Mihajlo Pleskonjić kao Nestor Profit, Dragan Kojić kao Kapetan, Pepi i Advokat i Daniel Jovančević kao Mile.

Scenografiju je uradila Marija Kalabić, kostime je kreirala Ivana Vasić, kompozitor je gost iz Nemačke Sir Henry, koreograf Ista Stepanov, za scenske borbe je zadužen Dejan Karlečik, a asistent reditelja je Nikola Končarević.

Premijera je bila 5. decembra 2016. godine.

Predstava traje dva sata.

Snimak će biti postavljen na sajtu i Fejsbuk stranici SNP-a, 48 sati: od srede, 25. marta od 14.00 časova do petka, 27. marta u 14.00 časova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde