Od početka epidemije u Srbiji je koronavirus potvrđen kod 25.213 osoba, a od kovida 19 preminulo je 565 pacijenata. Do sada je testirano ukupno 659.548 ljudi, objavljeno je na sajtu covid.rs. Epidemilozi upozoravaju da, iako je primetan trend u padu broja obolelih, svi moraju da daju sve od sebe da poštuju mere, da bi se što pre ugasila epidemija.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 305 pacijenata sa potvrđenim virusom korona, od kojih je 13 na respiratorima, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

Prvo smo beležili stabilniji broj obolelih od kovida 19, a sada beležimo trend laganog pada, mežutim to su još uvek izuzetno visoke vrednosti, upozorava epidemiolog Darija Kisić Tepavčević. Kaže da to znači da se sada nalazimo u prelomnom momentu i da moramo da damo sve od sebe i da poštujemo mere prevencije.

„Možemo da primetimo praktično stabilizaciju ili pad učestalosti u gotovo svim krajevima zemlje“, rekla je Darija Kisić Tepavčević, ukazujući da postoje gradovi gde u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj koronavirusa, kao što su Tutin i Vranje, gradovi koji su bili žarišta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde