Skupština Grada donela odluku o pretvaranju duga SPENS-a u trajni ulog

Na današnjoj sednici Skupštine grada jedna od glavnih tema bila je sudbina Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ – SPENS-a. Prema mišljenju vladajuće koalicije dug koji SPENS ima prema gradu za poreze, kao i prema gradskim preduzećima, treba konvertovati u ulaganje grada u kapital SPENS-a i na taj način učiniti SPENS privlačnijim potencijalnom privatnom partneru.

Iako se opozicija protivila, ovaj predlog je usvojen, a prema rečima Đurađa Jakšića iz Srpske radikalne stranke ukoliko Grad na ovaj način uloži sredstva u SPENS, onda privatni partner više nije ni potreban. Jakšić je dodao i da je problematično to što nije obrazloženo za šta će pored otpremnina biti utrošena ostala namenjena sredstva.

Odbornici Demokrtske stranke (DS) nisu učestvovali na današnjoj sednici, a kao obrazloženje između ostalog navode i to što vlast ne želi da čuje mišljenje koje je drugačije od njihovog, te zbog toga, kako kažu, svoj posao obavljaće na drugačiji način.

Među dvadesetpet usvojenih tačaka nalazi se i niz urbanističkih planova,  a Skupština je odobrila i raspisivanje javnih konkursa za direktore JGSP “Novi Sad”, “Stana”, “Novosadske toplane” i “Lisja”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde