Situacija sa korona virusom povoljna ali nestabilna,u Vojvodini opada broj obolelih

Od početka epidemije koronavirus je u Srbiji potvrđen kod 32.437 osoba, a od posledica zaraze preminule su 733 osobe. Do sada je testirano ukupno 1.033.988 ljudi.

Iako je epidemiološka situacija trenutno povoljna, stručnjaci upozoravaju da se to preko noći može promeniti i da veliki rizik predstavljaju građani koji se vraćaju sa odmora iz zemalja u okruženju koje beleže veliki broj zaraženih.

Prema poslednjim preseku u Srbiji je za 24 sata potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom,a preminulih nije bilo.

Član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je epidemiloška situacija povoljnija nego ranije, ali nesigurna i da je zato važno da oni koji su putovali na odmor van granica Srbie po povratku budu pod nadzorom kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije.

“Došlo je do prvog prenošenja virusa između dece u jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu”, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.
On je izjavio da je jedno dete imalo temperaturu 37,6 i da je utvrđeno da je pozitivno na virus korona.

Epidemiološka situacija u Vojvodini je pod kontrolom ali je i dalje neophodan oprez i poštovanje propisanih mera. Kako je RTV-u rečeno u Institu za javno zdravlje Vojvodine, trenutno nema žarišta, poslednjih 7 dana registruje se ispod 10 obolelih u celoj Pokrajini.
Epidemiolog Mioljub Ristić kaže za RTV, da je ovo miran ali varljiv period.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde