Saobraćaj pojačanog intenziteta, bez zastoja

Saobraćaj će u toku jutra biti pojačanog intenziteta, trenutno nema vanrednih zastoja i prekida, dok se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja, saopštio je AMSS.

Danas nešto povoljnije vremenske prilike u odnosu na one jučerašnje, bez povremeno olujnog vetra i jačih pljuskova sa uglavnom suvim kolovozima, sa slabom sumaglicom pored rečnih tokova koja bitnije ne utiče na odvijanje saobraćaja i dobru prohodnost puteva.

Međutim, umereno oblačno vreme ponedge može doneti vlažne kolovoze zbog povremeno slabe kiše, zato iz AMS S upozoravaju vozače da obrate pažnju na brzinu kojom voze jer su najopasniji prelazi sa suvog na mokar kolovoz, a posebno, kada rastojanje između vozila nije dovoljno da možete bezbedno i sigurno da zaustave vozilo.

Razlog više za pažljivijom vožnjom su i brojni odroni koji su učestali posle ovakvih promenljivih vremenskih uslova, najviše ih ima na putevima u planinskim predelima, pored Ibra, između Kraljeva i Raške, kroz ovčarsko-kablarsku klisuru, na đerdapskoj magistrali, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, dok su na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi vlažni u nižim predelima a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Mačve, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Užica i Vranja.

Prema poslednjim informacijama, na naplatnim rampama nema zadržavanja. Na putničkim terminalima nema zadržavanja.

Kamioni na Batrovcima čekaju šest sati, na Bačkoj Palanci tri sata, a na Horgošu dva sata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde