Ruinirana zgrada fabrike „Albus“ u Radničkoj biće srušena

Stara zgrada fabrike „Albus“ u Radničkoj ulici 32 biće srušena.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije javnom nabavkom traži firmu koja će izraditi tehničku dokumentaciju za uklanjanje objekata u Radničkoj 32. U pitanju su dva stara objekta fabrike „Albus“, koja se u međuvremenu preselila u industrijsku zonu. Na ovoj lokaciji je planirana izgradnja poslovnog kompleksa.
„Na predmetnim parcelama objekti su uglavnom ispražnjeni i van funkcije, osim manjeg dela koji se koristi, ali se očekuje da će i ovaj prostor uskoro biti ispražnjen. Objekti su skoro svi devastirani, neki delom urušeni i isključeni sa svih instalacija“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.
Ova dva objekta zajedno zauzimaju zemljište od 1.050 kvadratnih metara. Kako stoji u dokumentima, dvorište je mahom betonirano, a na parceli se još nalaze i šahtovi koji su ispražnjeni, zidana ograda sa metalnim stubovima i žičanom ispunom, metalna kapija i rastinje.
Stoji i da se posebna pažnja mora obratiti na zaštitu susednih objekata koji neće biti srušeni, te da uklanjanje višegodišnjih zasada ne spada u ovaj projekat.
Vrednost izrade tehničke dokumentacije procenjena je na nešto više od 200.000 dinara. Rok za podnošenje prijava je 30. avgust.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde