Roditelji dece u privatnim vrtićima: Ko prvi na šalter, njemu subvencija

Sasvim je izvesno da neće svi roditelji koji imaju potrebu za smeštanjem dece u privatne vrtiće isto i uspeti putem subvencionisanog boravka, s obzirom na to da su iz godine u godinu potrebe za smeštajem sve veće.

Kako za 021 kaže predsednik Upravnog odbora Udruženja privatnih predškolskih ustanova u Novom Sadu Goran Urukalo, iako je Grad predvideo da će sufinansirati boravak 1.900 dece u novosadskim privatnim vrtićima, krajem novembra, do kada su prijave za subvencije, videće se da ima više dece nego što je obezbeđenih mesta i mnogi će ostati bez smeštaja. 
On naglašava da je i sam iznos subvencija koje Grad deli smešan, a naročito kada se uzme u obzir poprilično velika suma koju na ime finansiranja boravka svake godine dobija Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“.
Naime, prema Odluci o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, mesta se popunjavaju na osnovu vremena podnošenja zahteva za sufinansiranje boravka – ko pre na šalter, njemu subvencija. Rok za prijavu za subvenciju je 30. novembar.
Izvor: 021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde