Robotičarima nedostaje novac za takmičenje

Novosadski robotičari, iako bi naredne sedmice trebalo da krenu na Evropsko prvenstvo u robotici, još uvek nemaju dovoljno novca za sve troškove.

Problem finansija se, uprkos odličnim rezultatima koje postižu, ponavlja iz godine u godinu.

Na ovogodišnjem Eurobotu Srbiju bi trebalo da predstavljaju tri ekipe sa novosadskog Fakulteta tehničkih nauka. Međutim, kao i ranijih godina, putovanje je pod znakom pitanja – zbog finansija.

Takmičari kažu da imaju oko polovine neophodnih sredstava za odlazak. Do sada dobili pare od fakulkteta univerziteta, departmana i pokrajine, ali…

Naši takmičari na evropskom takmičenju godinama ostvaruju odlične rezultate. Praktično nije bilo takmičenja na kom nismo bili u prvih deset, a poslednjih nekoliko godina bar jedan tim se plasira među prva tri.

Izvor:RTV

PODELI
Prethodni članakNestala baka pronađena uz pomoć taksista
Sledeći članakDo kraja maja počinje obnova prvih fasada u Podgrađu
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde