Renesansni Coldplay

U cilju promocije tek izašlog albuma, „Everyday Life„, članovi grupe Coldplay odlučili su se za nekoliko fantastičnih koncerata koje su odsvirali poslednjih nekoliko dana.

Povodom objavljivanja albuma, bend se oglasio iz Jordana i to sa prvim uživo prenosom koncerta koji je organizovao portal YouTube. Sa ove neverovatne i živopisne lokacije, bend je svetu poklonio dva seta pesama, u skladu sa konceptom novog izdanja. Okruženi panoramom grada od koje zastaje dah,  članovi benda su na vrhu jedne zgrade u Amanu odsvirali pesme iz celine „Sunrise“ na početku i celine „Sunset“ na kraju dana.

Potom je grupa Coldplay priredila još jedan promotivni koncert u prostoru londonskog Natural History muzeja. U ovoj neobičnoj i improvizovanoj koncertnoj sali Chris Martin je sa svojim bendom predstavio novi muzički koncept. Uz specijalne goste, Arabijski hor i čuvenog afričkog muzičara Femija Kutija, grupa Coldplay je prisutne provela kroz impresivan set pesama sa aktuelnog albuma.

Ovi koncerti i izdanje „Evryday Life“ oduševili su konceptom svetske medije koji danima pišu o novoj etapi razvoja grupe Coldplay.

Neosporno poseban i radostan nastup.“ (The Guardian)

Ovo je trijumf njihovog ambicioznog novog koncepta, a Coldplay duh osvaja nove muzičke svetove.“ (The Telegraph)

Coldplay zvuči življe nego ikada!“ (Billboard)

Ovo je njihov najbolji album u ovoj deceniji.“ (Vice)

Domaći mediji su, takođe, posvetili dosta pažnje ovom izdanju.

Muzički omaž svim autorskim veličinama koje su uticale na Chrisa Martina.“ (Danas)

Album je inspirisan svakodnevicom onakvom kakvom je doživljavaju članovi benda pokušavajući sebe da stave u ulogu jedinog posmatrača.“ (Nedeljnik)

Chris Martin je stvorio prepoznatljiv zvuk grupe Coldplay učinivši bend svetski priznatim pop fenomenom.“ (SuperTeen)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde