Rekordna sezona na Jahorini, polako kreću i pripreme za letnju sezonu

Od početka sezone na Jahorini, sve govori u prilog tome da će ova sezona oboriti sve prethodne rekorde. Već sredinom februara prihodi su prevazišli prethodnu sezonu, dok su pretprošlu sezonu premapili za gotovo 100 odsto. Svoje turističke potencijale Jahorina je predstavila i na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo, u okviru koje se na Sajmu Jahorina predstavljala, saglasan je sa tim da će ova sezona zasigurno oboriti sve prethodne rekorde, a kako kaže takav uspeh donela su mnogobrojna ulaganja u Jahorinu.

Tošić dodaje da je investiranje u skijaške staze sigurno doprinelo povećanju broja turista, a kako kaže staze su prilagođene za sve skijaše, od početnika do profesionalaca.

Na Jahorini u jednom danu skija preko 6000 skijaša, a svi vertikalni transporti dostupni su svakog dana od 9 do 16 časova. U planu je unapređenje vertikalnog transporta izgradnjom kabinske gondole. Radovi bi trebali da počnu već u maju, a u planu su i mnoge druge investicije.

Ovako uspešna zimska sezona predstavlja vetar u leđa za predstojeću letnju sezonu, kada se takođe očekuje velik broj turista.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde