Rebalansom pokrajinskog budžeta za nova ulaganja 900 miliona dinara

Predlogom rebalansa budzeta AP Vojvodine za 2019. godinu, koji je na današnjoj sednici utvrdila Pokrajinska vlada, ukupan obim pokrajinskog budzeta utvrđuje se u iznosu od 74,9 milijardi dinara.

Osim toga što je predloženi budzet za 467,8 miliona dinara veći u odnosu na početni budzet AP Vojvodine za ovu godinu, značajnija je promena u strukturi budzeta, kojom je obezbeđen finansijski potencijal veći od 900 miliona dinara za kreiranje novih javnih politika.

Predloženim rebalansom, oko 500 miliona dinara usmereno je u oblast socijalne zaštite, pre svega za ulaganja u ustanove socijalne zaštite i finansijsku pomoć mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća, zatim u kulturu, obrazovanje i politiku za mlade.

Kapitalni rashodi iznose 19,7 milijardi dinara, što je za 402,4 miliona više u odnosu na početni budzet za ovu godinu.

U predlog rebalansa uključene su i dve nove odredbe koje se odnose na sprovođenje obaveza predviđenih Pokrajinskim antikorupcijskim planom.

Prema predloženom rebalansu, deficit iznosi 5,04 milijarde dinara, što je 7,35 odsto od ukupno projektovanih prihoda i u granicama zakonom dozvoljenog nivoa od 10 procenata.

PODELI
Prethodni članakDani Brazila od 23. do 25. avgusta u Novom Sadu
Sledeći članakSENIDAH na Pesmi Evrovizije?
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde