Radovi na Varadinskom mostu trajaće do početka “Egzita”

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije saopštila je da je na Varadinskom mostu sa petrovaradinske strane, zbog radova koji su u toku, na snazi privremena izmena režima saobraćaja, odnosno naizmenično propuštanje vozila, što je regulisano semaforskom signalizacijom.

Radovi, koji su počeli u ponedeljak 24. juna, izvode se na desnoj kolovoznoj traci, gledano iz pravca Petrovaradina, a obuhvataju sanaciju oštećenih metalnih i gumenih delova na dilatacionim spojnicama. Trenutno se radi kompletna rekonstrukcija prve dilatacione spojnice, u dužini od 2m, a planirano je da ovi radovi budu završeni do početka festivala „Egzit“.

U drugoj polovini jula ili početkom avgusta saniraće se druga, manje oštećena dilataciona spojnica, na kojoj će biti zamenjen samo gumeni deo, tzv „gumeni tepih“. Vrednost ovih radova je 2,6 miliona dinara, a po nalogu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, izvodi ih GP „Mostogradnja“.

Iz gradske uprave napomenuli su da se istovremeno vrši i pregled Varadinskog mosta, kao i Mosta slobode, sa ocenom stanja i predlogom mera zaštite, a sve u cilju poboljšanja uslova za bezbedno i neometano odvijanje kolskog i pešačkog saobraćaja. Na osnovu izvršene analize i dobijenog izveštaja o potencijalno ugroženim delovima mosta, definisaće se koje je radove neophodno izvršiti i u skladu sa tim planiraće se potrebna sredstva u budžetu Grada.

Takođe, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije uskoro će pokrenuti postupak javne nabavke za popravku oštećenih pešačkih staza na Mostu slobode.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde