Projekat Kroz debatu do znanja na temu pčelarstva održan na FIMEKU

Projekat „Kroz debatu do znanja“ Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu se implementira kroz poziv „Evropa za mene“ od strane Evropskog pokreta Srbije.

U okviru projekta održavaju se tri radionice, završna debata u cilju obogaćivanja nastavnog sadržaja i nastavnih celina, kao i promocija rezultata istraživanja u oblasti pčelarstva.

Direktna korist koju će studenti I nastavnici Fakulteta imati je razumevanje uticaja liberalizacije trgovinskih odnosa sa EU, a jedan od ciljeva ovog projekta je da se građanima približe evropski zakoni kako bi se podigla svest o procesu evropskih integracija u različitim oblastima

U okviru projekta održane su dve radionice o potencijalima I mogućnostima izvoza meda, a iz društva pčelara “Jovan Živanović” Novi Sad, smatraju da je upravo jedan od najvećih problema pčelarstva u Srbiji izvoz robe sa zaštićenim kvalitetom.

Planirane aktivnosti u okviru ovog projekta imaju za cilj da utiču na podizanje svesti o potrebi unapređenja proizvodnje meda sa većom dodatom vrednosti, povećanjem asortimana i inovacijama u proizvodnji i ponudi ,u skladu sa zahtevima jedinstvenog  tržišta Evropske Unije

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde