Premijera komedije „Jovanča na putu oko sveta“ u petak u SNP-u

U Srpskom narodnom pozorištu u petak, 21. februara 2020. očekuje nas premijera komedije „Jovanča na putu oko sveta“ prema delu „Put oko sveta“ Branislava Nušića, u režiji Zoltana Puškaša, na sceni „Pera Dobrinović“ u 19.30.

Nušićev „Put oko sveta“ napisan je davne 1911. godine, i rado je igran na mnogim pozornicama, prevashodno kao komedija koja prati dogodovštine čuvenog Jagodinca, Jovanče Micića.

U humorističkom delu genija smeha trgovac Jovanča je izvukao glavni dobitak – besplatnu kartu za putovanje oko celog sveta. Putujući raznim kontinentima, on svuda nailazi na svoje zemljake…

„Srba ima svuda po svetu, tako je bilo u Nušićevo vreme, tako je i danas. Apsurdnom, političkom satirom sa plesom i muzikom, pokazujemo da nigde na svetu nije idealno, da su prevaranti svuda isti, da zaboravljamo da budemo srećni, veseli, a politika se (u suštini) ne menja. To je naše ogledalo. U predstavi na fin način pokazujemo kakvi smo mi u različitim situacijama. Finim humorom. Komediju treba ozbiljno igrati, sa dubinom, da dobijemo gorku komediju!“ , kaže Zoltan Puškaš.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde