Premeštanje Non-covid ambulante sa Limana IV; Na Novom naselju otvara se Ambulanta za prekid kućne izolacije

Od sutra, 19. novembra u montažnom objektu na Limanu IV više neće raditi Non-covid ambulanta u kojoj su se radili serološki testovi, već se seli u nekadašnju Covid ambulantu u objektu “Jovan Jovanović Zmaj” na Bulevaru kralja Petra I.

Naime, non-covid pacijenti, oni koji se pripremaju za operacije, zračnu i hemo terapiju, odnosno, za one intervencije koje se rade u bolničkim uslovima u ambulanti u objektu “Jovan Jovanović Zmaj” će raditi brze antigenske testove.

Od sutra u Covid ambulanti na Novom naselju otvara se i Ambulanta za prekid kućne izolacije u kojoj su pacijenti proveli 2 nedelje, a koju će pacijenti moći da prekinu i telefonskim putem. Pozivom na 4879- 218 pacijent medicinskoj sestri diktira podatke i opisuje svoje trenutno zdravstveno stanje čime se uvodi u registar i prekida samoizolaciju.

“Kako bismo ubrzali i pospešili rad naših ekipa u Covid ambulanti na Novom naselju, a zahvaljujući angažmanu nadležnih institucija, naša ustanova je od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dobila pokretni digitalni rendgen. S obzirom na to da postojeći RTG aparat u Covid ambulanti radi bez prestanka, ovaj novi će rasteretiti postojeće kapacitete i ubrzati rad naših lekarskih ekipa”, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Novi Sad.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde