Preko „Žeželja“ od novembra peške?

Čelnici španskog „Azvija“ obavestili su danas potpredsednicu vlade i ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da će, prema postojećoj dinamici radova, do sredine novembra Žeželjev most preko Dunava u Novom Sadu moći da se pređe pešice, a da je puštanje železničkog saobraćaja planirano za januar.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Mihajlović je navela da od investitora očekuje punu posvećenost projektu kako bi se poštovali ugovor i rok.

„Žeželjev most za Vladu Srbije predstavlja jedan od strateških projekata, koji je važan ne samo za Novi Sad i Vojvodinu, već i za celu Srbiju, budući da se nalazi na železničkom Koridoru 10 i deo je pruge Beograd-Budimpešta“, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlović je naglasila da su u prethodnom periodu rešeni brojni problemi koji su kočili realizaciju projekta, u saradnji sa izvođačem i zahvaljujući velikom angažovanju tima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Čelnici „Azvija“ su naveli da se do kraja meseca, od 21. do 24. avgusta, očekuje lansiranje malog luka na petrovaradinskoj strani .

Manuel Kontreras Ramos, vlasnik glavnog izvođača radova na Žeželjevom mostu, istakao je da je „Azvi“ kompanija koja ozbiljno radi na svim projektima i da će učiniti sve da se ugovoreni rokovi ispoštuju.

Izvor: Tanjug, RTV

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde