PREKID RADA SPECIJALNE BOLNICE MERKUR VRNJAČKA BANJA

Teške situacije zahtevaju teške odluke

Shodno opštoj situaciji zbog pandemije virusa COVID19, kao i odluke Vlade RS o vandrednom stanju, Specijalna bolnica Merkur u Vrnjačkoj Banji zatvara svoje smeštajne kapacitete, u cilju smanjenja rizika od širenja zaraze. Rukovodstvo Merkura, odlučilo se na ovakav korak nakon obaveza preuzetih donošenjem odluke o vanrednom stanju, konsultacija sa svojim osnivačem i mišljenja kolega medicinskih stručnjaka:

  • Pacijenti koji su trenutno smešteni u Merkuru moći će da ostanu do završetka započetog boravka, nakon čega će biti otpušteni. Boravak može biti prekinut na lični zahtev.
  • Stacionarni pacijenti sa otežanim kretanjem, koji se nalaze na programu fizikalne rehabilitacije u objektu Stari Merkur, biće zadržani do kraja lečenja, nakon čega će biti otpušteni. Boravak može biti skraćen na lični zahtev.
  • Bolničko lečenje građana Vrnjačke Banje i Raškog regiona se obustavlja, kao i rad svih specijalističkih ambulanti u Merkurovoj poliklinici. Zatvoreni su velnes centar, balneo blok, blatni blok i terapeutski bazen.
  • Prethodno je, do daljnjeg prekinut prijem svih novih pacijenata na program edukacije, fizikalne rehabilitacije i svih komercijalnih pacijenata i gostiju, u skladu sa odlukom da zdravstvene ustanove za rehabilitaciju (banje) ne primaju osigurana lica RFZO-a kojima je odobrena produžena rehabilitacija na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.
  • Sve radne aktivnosti koje su neophodne, biće organizovane po dežurstvima i u skladu sa svim merama zaštite i domaćinskim gazdovanjem bolnice.

Ovakve mere preduzimamo jer je naša misija da, kao državna medicinska ustanova, vodimo računa o zdravlju i dobrobiti građana i zaposlenih.

U svetlu događaja koji se dešavaju brzo, nastavićemo da Vas ažurno i detaljno obaveštavamo o svim tekućim situacijama i aktivnostima putem našeg sajta i društvenih mreža. Nadamo se da ćemo nakon završetka krize nastaviti da pružamo kvalitetne zdravstvene usluge našim gostima.

Do tada, vodite računa o sebi i svom zdravlju!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde