Predstavljen projekat “Gradonačelnik otvara vrata – uklјučimo se!”

Povodom predstavlјanja projekta „Gradonačelnik otvara vrata – uklјučimo se!“ , održana je konferenciji za novinare u Gradskoj kući na kojoj su govorili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković i predstavnik OPENS-a Vukašin Grozdanović. Projekat će biti realizovan pod pokrovitelјstvom Omladinske prestonice Evrope „OPENS 2019“ kroz uklјučivanje mladih u politiku Grada Novog Sada, a zahvalјujući Udruženju ”Čepom do osmeha” koje je nosilac projektne ideje.

Predsednica Udruženja „Čepom do osmeha“ Vanja Petković je istakla da ta ekološko-humanitarna organizacija razvija, između ostalog, volonterizam i edukaciju mladih u pogledu saradnje sa relevantnim institucijama.

Koordinator „OPENS 2019“ Vukašin Grozdanović istakao je da je ovo još jedno u nizu ispunjenih obećanja koja su data pre više od godinu dana, kada je titula stigla u Novi Sad.

Projekat podrazumeva uključivanje 20 NVO, čijih će 20 predstavnika kroz okrugli sto sa gradonačelnikom i predstavnicima Grada Novog Sada, raditi na usklađivanju svojih aktivnosti  u vezi sa razvojem, sprovođenjem i ostvarivanjem omladisnke politike, predlaganjem mera za njeno unapređenje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde