Potpisan memorandum o saradnji Univerziteta “Educons” i “Swiss Education Group” iz Švajcarske

Memorandum o saradnji Univerziteta „Educons“ i „Cesar Ritz Colleges Switzerland“ u oblasti turizma i ugostiteljstva, potpisan je danas u prostorijama Pokrajinske vlade.

Potpisivanju su prisustvovali rektor Univerziteta „Educons“ prof. dr Aleksandar Andrejević, predsednik grupacije pet fakulteta „Cesar Ritz Colleges Switzerland“ Floran Ronde i potpredsednik Pokrajinske vlade i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Rektor Univerziteta „Educons“ prof. Andrejević rekao je da je velika čast sarađivati sa ovako prestižnom obrazovnom ustanovom kao što je„Cesar Ritz Colleges Switzerland“  . Takođe, Andrejević je izrazio  zahvalnost Pokrajinskoj vladi, koja je bila posrednik u pregovorima o saradnji, što je probila zid predrasuda i po prvi put u poslednjih nekoliko godina podržala privatan univerzitet, uzimajući u obzir realne kvalitete u radu „Educonsa“ .

Potpredsednik Pokrajinske vlade i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković izjavio je da je ideja Pokrajinske vlade da se kroz ovu saradnju forimira svetski obrazovan kada koji će svoje znanje i veštine implementirati u domaću privredu.


Studentima Univerziteta „Educons“ na ovaj način pružena je prilika da deo školovanja provedu na prestižnom švajcarskom univerzitetu gde se primenjuje model dualnog sistema obrazovanja. Na taj način studentima se pruža mogućnost da pored diplome Univerziteta „Educons“ steknu i međunarodno priznatu diplomu „Swiss Education Group“, te da kroz njihovu mrežu apliciraju kod vodećih svetskih i evropskih hotelskih i ugostiteljiskih lanaca gde bi stekli dragoceno iskustvo neophodno u daljem školovanju, profesionalnom usavršavanju i radu.

Nakon svečanog potpisivanja Floran Ronde posetio je Univerzitet „Educons“ gde je studentima , posebno onima koji pohađaju program Katedre za turizam i ugostiteljstvo pri Fakultetu za poslovnu ekonomiju, predstavljen sam koncept Memoranduma i mogućnosti koje će im biti dostupne prilikom studija i razmene studenata.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde