• Sastojci:
  • 250 ml mlake vode
  • 40 g svežeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 50 g biljne masti ili margarina
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu
  • 2 kesice vanilinog šećera

Priprema:

Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste.

Dok narasta, pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa polako zamesite sa brašnom.

Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

Gornju stranu (naraslu) prvu spuštajte u ulje.

Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer, a možete i kristal šećerom.

Po želji, špricem nafilujte džemom ili kakao kremom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde