Poreska rešenja za paušalce isključivo u elektronskoj formi

Poreska uprava je saopštila da će od 13. januara dostavljati rešenja o utvrđenim obavezama za preduzetnike-paušalce isključivo u elektronskoj formi posredstvom portala Poreske uprave (ePorezi).

Novoosnovani preduzetnici-paušalci će u roku od 48 sati od dana registracije osnivanja privrednog subjekta u Agenciji za privredne registre dobiti rešenje o utvrđenoj obavezi u elektronskoj formi posredstvom portala Poreske uprave.

Svaki obveznik paušalnog oporezivanja ima pristup poreskom sandučetu na portalu Poreske uprave, kroz koje će im biti dostavljana rešenja o utvrđenoj obavezi.

Za pristup portalu ePorezi neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat.

Ukoliko pristup poreskom sandučetu u ime obveznika vrši drugo lice, poreski obveznik je dužan da to lice ovlasti.

Kvalifikovani elektronski seritifikat izdaju ovlašćena Sertifikaciona tela: MUP, Privredna komora Srbije, PTT, Halcom i E-Smart Systems. Sve informacije o nabavci i korišćenju sertifikata mogu se naći na njihovim sajtovima.

Jedna od novina je i kalkulator paušalnog poreza i doprinosa koji je na portalu Poreske uprave (www.purs.gov.rs <https://eporezi.purs.gov.rs/kalkulator-pausalnog-poreza-i-doprinosa.html>) svima dostupan.

Unosom zadatih parametara obveznici mogu sami izračunati iznos mesečnog paušalnog poreza.

Detaljnije informacije o sistemu paušalnog oporezivanja poreski obveznici mogu dobiti pozivom Kontakt centra Poreske uprave (011 331 01 11), ili se informisati na sajtu (www.purs.gov.rs <http://www.purs.gov.rs>) i društvenim mrežama Poreske uprave (Facebook, Twitter, Instagram).

U 35 filijala Poreske uprave u Srbiji, na jedinstvenom poreskom mestu „Vaš poreznik“ takođe mogu dobiti informacije o sistemu paušalnog oporezivanja.

IZVORTanjug/RTV
PODELI
Prethodni članakArena Men na novosadskoj premijeri filma „Loši momci zauvek“
Sledeći članakIsključenja planirana za ponedeljak 13.01.
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde