Porast broja obolelih od gripa

U prethodnoj sedmici zabeležen je porast broja obolelih od gripa, a najviše obolelih je među decom i starijima. U Beogradu je proglašena epidemija gripa, dok u Novom Sadu to još uvek nije slučaj.

Asocijacije na zimski period za ovu godinu, mnogim sugrađanima su viroze i prehlade. Temperaturna dnevna kolebanja, kao i neadekvatno oblačenje, utiču na narušavanje imuniteta što dovodi do porasta obolelih i punih čekaonica u domovima zdravlja.

A kada krenu bolovi u grlu, povišena temperatura i kašalj, pored lekarskih saveta, najčešće poslušamo i savete starijih, te često koristimo i narodne lekove. Kako bi se smanjili simptomi viroze i visoke temperature, posebno kod dece, lekari savetuju strogo pridržavanje propisane terapije uz dodatni unos tečnosti i vitamina.

U protekle dve nedelje zabeležen je povećan broj zakazanih pregleda kako kod dece predškolskog i školskog uzrasta, tako i kod starjih sugrađana. Za lečenje prehlada sa simptomima gripa vredi pravilo da ostanemo kod kuće i pijemo dovoljno tečnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde