JKP „Čistoća“ je ponovo uklonila jednu od najvećih deponija u Novom Sadu, na Temerinskom putu. U ovoj akciji učestvovali su radnici i mehanizacija JKP „Čistoća“ , a odneto je više stotina kubika smeća.

– ,,Godišnje uklanjamo divlje deponije sa više od 12.500 lokacija na teritoriji grada sa prigradskim naseljima. Na dnevnom nivou reč je o 30 do 40 lokacija. Količina smeća koja se u tom procesu sakupi je oko 900 kubika mesečno, dakle oko 11.000 kubika godišnje. Ovde se podrazumevaju i najmanje, od po nekoliko kubika, ali i one najveće, po više od 100 kubika smeća na jednoj lokaciji. Ovi poslovi se obavljaju, kako u našem redovnom režimu rada, tako i po prijavama građana i komunalne inspekcije. Divlje deponije predstavljaju problem sa kojim se naše preduzeće suočava svakodnevno. Takođe, redovno apelujemo na sugrađane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih, koji se o takve apele oglušuju i koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć Novosađana“ – istakao je direktor JKP „Čistoća“ Vladimir Zelenović.

Deponija na Temerinskom putu je, sada već poslovično, među najvećima u gradu i konstantno se pojavljuje iznova .JKP „Čistoća“ još jednom apeluje na sugrađane i preduzeća da tamo ne odlažu smeće.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde