Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

U okviru 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajam u Novom Sadu svoje aktivnosti predstavio je i Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede. Ovaj Fond osnovan je sa ciljem unapređenja poljoprivrede u Vojvodini, a trenutno je u toku konkurs koji obuhvata 12 konkursnih linija.

Svi krediti Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede su namenski sa kamatnom stopom od jedan odsto za sisteme za navodnjavanje i 1,5 odsto za sve ostale kredite linije. U toku grejs perioda kredit apsolutno miruje i nikakva vrsta kamate se ne obračunava za taj period.

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Aleksandar Bogdanović istakao je da je važnost ove mogućnosti najprimetnija kod podizanja kredita za podizanje višegodišnjih zasada voća.

 

Sve kreditne linije Fonda usklađene su sa merama podsticaja Pokrajinske vlade.

Tokom ove godine najveće interesovanje poljoprivrednika bilo je usmereno ka kreditima za podizanje višegodišnjih zasada voća i za stočarske kredite. Zainteresovanost poljoprivrednika za određene oblasti sklona je promenama  iz godine u godinu pa se zato konkursne linije uvek kreiraju osluškujući potrebe poljoprivrednika.

Bogdanović je dodao i da je budžet Fonda do sada najveći, pa će tokom ove godine biti dodeljeno sedam miliona evra kredita. Takođe, Bogdanović je pozvao sve poljoprivrednike da posete štand Fonda gde ih očekuju sve potrebne informacije o aktivnostima Fonda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde