Pokrajinska vlada dodelila 182 miliona dinara za prevoz srednjoškolaca

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se, danas, na svečanosti povodom potpisivanja ugovora sa predstavnicima 44 lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, ostvarile pravo na sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola, u vrednosti od 182 miliona dinara.

Predsednik Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se njim, kako je naveo, šalje poruka podrške učenicima koji su odabrali školovanje izvan mesta u kojima žive.

Mirović je podsetio i da je Pokrajinska vlada, za nepune dve godine izdvojila gotovo 668 miliona dinara. za rekonstrukciju predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u Vojvodini.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Mihalj Njilaš, rekao je da je ovaj konkurs samo jedan u nizu pokazatelja kontinuirane i plodonosne saradnje između lokalnih samouprava i pokrajinskih vlasti.

Pored dodeljenih sredstava, lokalne samouprave takođe izdvajaju određena sredstva za ove namene. Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac izjavio je da se u Vrbasu trude da svake godine ova sredstva budu veća.

Kriterijum prilikom dodele sredstava bio je broj srednjoškolaca koji svaki dan putuju od kuće do škole, dužina puta, stepen razvijenosti opštine ili grada i mogućnost sufinansiranja iz opštinskog, odnosno gradskog budžeta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde