Pohovane bukovače

Vreme spremanja:
15 min
Broj porcija:
4
Energetska vr. porcije:
146 kcal

Priprema

1

Pohovanje bukovače pripremite na sledeći način: 400g bukovača očistite i par minuta ih kuvajte u slanoj vodu, samo kratko da malo omekšaju.

2

Dok se bukovače kuvaju umutite dva jajeta sa dve kašike brašna da dobijete malo gušću smesu nego za palačinke. Jaja začinite sa soli i biberom.

3

Bukovače izvadite iz vode i ocedite ih na papirnom ubrusu, a zatim svaku bukovaču prvo uvaljajte u preostalo brašno, a nakon toga ih provucite kroz smesu od jaja i pecite na vrelom ulju kratko sa svake strane samo da porumene. Gotove pohovane bukovače poslužite vruće same ili kao prilog uz sve vrste mesa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde