Počinju Zmajeve dečje igre

Novi Sad, 3. juna 2019.- 3 D Street art na Zmajevim decijim igrama.3D street art je vrsta likovne umetnosti koja podrazumeva stvaranje preoblikovane slike koja nam daje trodimenzionalnu opticku iluziju kada se posmatra iz odredjene perspektive.Ovu vrstu slike na novosadskom Trgu slobode tokom trodnevnog procesa za vreme Junskih programa Zmajevih decjih igara umetnicki ce oblikovati akademski slikar i prvi profesionalni 3D trotoar umetnik Milivoj Kostic Kole (na slici). FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

62. Junski programi Zmajevih dečjih igara će se od 3. do 9. juna ove godine održati u Novom Sadu kao kompleksan umetnički projekat koji predstavlja i afirmiše dečije i stvaralaštvo za decu i mlade.

Koncipiran na principu interaktivnosti, uz aktivno učešće publike, junski festival će u ovogodišnjem izdanju kroz više od 100 programskih celina predstaviti različite savremene umetničke, naučne i edukativne sadržaje.

Prisustvo i učešće na festivalu su besplatni. Programi će se održavati na više od 30 lokacija, u zatvorenim prostorima gradskih ustanova kulture i obrazovanja, kao i na otvorenom, u starom gradskom jezgru Novog Sada i okolnim naseljima.

Zmajev stih „Nek je vedro sve po svetu!“slogan je 62. Junskih programa Zmajevih dečjih igara.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde